Waarom drumles?
Het introduceren van muziek in je leven kan veel voordelen met zich meebrengen. Met regelmatig oefenen verbeter je je motoriek, geheugen, je bloeddruk en het kan zelfs bijdragen aan een groter gevoel van eigenwaarde. Drummen kan een hele goede manier zijn om je energie een beetje kwijt te raken, vooral voor kinderen. Het biedt ook veel mogelijkheden de aandacht te focussen op de obstakels van het drummen die uiteindelijk leiden tot explosieve resultaten. Mijn doel is om het vuur wat is aangewakkerd bij mijn leerlingen te gaan drummen zo goed mogelijk te koesteren en te laten groeien. Zeker op jonge leeftijd kan het moeilijk zijn om je lang ergens op te concentreren zonder een direct verband te zien tussen je beginpunt en een bepaald einddoel. Ik streef ernaar om iedere les een unieke ervaring te maken, waar de leerling wordt uitgedaagd en bovenal gemotiveerd is om lekker te gaan oefenen.
Naast drumlessen voor kinderen geef ik ook vaak drumles aan volwassen leerlingen. Een bekend feit is dat je op jongere leeftijd makkelijker nieuwe dingen leert, waardoor men vaak denkt dat muziekles alleen nuttig is als je er als kind mee begint. Er zijn alsnog veel mensen die in een latere fase van hun leven de drumstokken oppakken, hetzij als complete beginner, of na er als kind aan begonnen te zijn en een lange pauze hebben genomen. Hoewel het leerproces verandert naarmate je ouder wordt, betekent dit niet dat de mentale en fysieke voordelen van het drummen verdwijnen. Uiteindelijk gaat het erom dat wanneer je achter het drumstel zit je jezelf kunt ontwikkelen en van het proces kan genieten.
Een goed begin
Met mijn drumlessen leg ik vooral de focus op de beginnende drummer, jong en oud. Begrijpen hoe je achter een drumstel zit, hoe hoog je de onderdelen zet en hoe je de stokken vasthoudt zijn van groot belang voor elke beginnende drumleerling. Wanneer de basis is gelegd ontstaat er gelijk meer ruimte voor een persoonlijker lesplan, en worden de muzikale wensen van de leerling meer naar de voorgrond gebracht.
Wegwijzer
De inhoud van je lessen zal volledig zijn afgestemd op jouw wensen en doelen achter het drumstel. Wil je met anderen muziek maken? Of gewoon lekker met je favoriete bands kunnen meespelen? Ik zorg ervoor dat we altijd de maximale potentie uit de lessen halen, en dat jij ook in je vrije tijd de juiste oefeningen bij de hand hebt om vooruitgang te kunnen blijven maken.
Juiste materialen
‘Wat heb je eigenlijk nodig om te drummen?’ en ‘Kun je zonder drumstel thuis eigenlijk wel oefenen?’ zijn vragen die bij veel beginnende drummers opduiken. Naast het bespelen van het drumstel zijn de materialen die je nodig hebt ook een belangrijk onderwerp wat komt kijken bij het leerproces. Zonder drumstel zijn er nog steeds genoeg manieren om te oefenen, in het begin is een paar stokken alles wat je nodig hebt. Als je wel je eigen drumstel tot je beschikking wil hebben, of gewoon meer te weten wil komen over drumgear is dit zeker ook een onderwerp wat we kunnen dekken tijdens de lessen. ‘Wat maakt het ene drumstel beter dan het andere?’, ‘Waarom kost het ene bekken 60 euro en de andere 350 euro?’, ‘Wat is het nut van een drumvel?’ zijn allemaal relevante vragen als het aankomt op gear waar ik je graag mee help.
Het doel van drumlessen
Uiteindelijk is het voornaamste doel van drumlessen (en drummen over het algemeen) om ervan te genieten. Jezelf urenlang achter een drumstel forceren en constant maar saaie oefeningen herhalen omdat één of andere online drum-goeroe claimt dat het de snelste weg naar succes is, is voor de meeste drummers niet echt de ideale drumsessie. Met praktische voorbeelden en oefeningen op maat creëer ik voor jou de juiste inhoud waarmee je op je eigen tempo beter kunt worden, zonder dat je het plezier van het drummen mist of kwijtraakt.
