Meteen naar de inhoud

Over mij

Mijn naam is Stein, en in 2009 ben ik begonnen met drummen. Na in het skatepark een goede smak op het beton te hebben gemaakt besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe hobby. Muziek leek me heel boeiend, en ik had een paar vrienden die gitaar speelden, maar dat vond ik er veel te ingewikkeld uitzien, dus ik koos voor het drumstel. Onder station Muiderpoort nam ik wekelijks les bij het MEC Amsterdam. Thuis had ik een elektrisch drumstel van Roland staan om daarop te kunnen oefenen.

In 2011 begon ik met twee klasgenoten een funk-georiënteerd rockbandje. In de pauzes oefenden we in het muzieklokaal en aan het einde van het schooljaar speelden we een paar liedjes in het rozentheater als onderdeel van een jaarlijks kunstevenement waar we via onze school aan mee konden doen. Doordat ik muziek als eindexamenvak had gekozen heb ik in aardig wat verschillende bandjes gespeeld als onderdeel van de praktijkexamens.

Ervaren drummer

Na de middelbare school had ik dus ineens geen bandje(s) meer. Omdat ik op het moment druk was met studeren besloot ik dat ik er ook geen tijd meer voor had. In 2014 ging het toch weer kriebelen en vond ik via Facebook een advertentie die vroeg om een drummer voor een pop-punk band. Als tiener heb ik altijd veel naar pop-punk geluisterd, en was Travis Barker één van mijn favoriete drummers, dus ik reageerde en voor ik het wist zat ik weer in een band. De band heette Out of Step en bestond nog niet lang toen ik me erbij aansloot. Met z’n vijven hebben we 3 nummers geschreven en later dat jaar in een professionele studio opgenomen en zijn we in een een korte tijd veel optredens gaan spelen. we concentreerden ons vooral op open bandavonden en bandwedstrijden om zo ervaring op te doen. In voorjaar 2015 zijn we voor een optreden zelfs naar Antwerpen gereisd en hebben we ook als onderdeel van een finale op het hoofdpodium van Paradiso gespeeld. Eind dat jaar gingen we uit elkaar omdat de interesses toch op andere plekken lagen.

Een aantal maanden zonder vaste band later begon het toch weer te kriebelen, en wederom via Facebook vond ik een band die een drummer zocht. Dit keer ging het om post-hardcore band Searching for Relief. Ze hadden al een videoclip online staan en waren duidelijk al meer ervaren dan mijn vorige band was. Ze hadden een EP opgenomen die klaar was om uitgebracht te worden, dus het doel was simpel: de liedjes instuderen en zoveel mogelijk de podia opzoeken. Met Searching for Relief heb ik ook een aantal mooie hoogtepunten mogen beleven: Tivoli de Helling, Glassbreaker Festival, een weekend in Duitsland, het opnemen van de tweede EP ‘Postcard’ en zelfs een plek op Jera on Air in 2019.

Drumlessen Amsterdam

Op het moment is Searching for Relief niet actief, vandaar dat ik op dit moment meer tijd kan stoppen in het geven van drumlessen. Omdat ik in Amsterdam woon en SFR meer onder utrecht opereerde ging veel tijd op aan reizen voor repetities en optredens. In de zomer van 2019 heb ik mijn eerste drumlessen gegeven. Zonder al te veel planning ben ik eraan begonnen, en merkte ik dat ondanks dat ik het geweldig vond om te doen, het moeilijker was dan ik had gedacht. Om deze reden ben ik me, sinds het uit elkaar gaan van Searching for Relief, veel meer gaan concentreren op mijn eigen spel. Ik heb doelen gezet om mezelf te verbeteren als drummer, om zo mezelf in een comfortabelere positie te stellen om van daaruit goede drumlessen te kunnen leveren. Dat is ook de reden dat ik een officiële website heb gemaakt, zodat mensen mij makkelijk kunnen vinden en weten wat ze van mij als docent kunnen verwachten. In de loop van 2020 heb ik mijn eerste vaste leerlingen mogen introduceren tot de wonderlijke wereld achter het drumstel en ben ik flink gaan uitbreiden.

Naast mijn ervaring in de genoemde vaste bands, heb ik ook een paar keer voor bandjes ingevallen wanneer hun vaste drummer niet in staat was om te spelen. In hetzelfde muzikale straatje van Searching for Relief heb ik in 2018/2019 gespeeld met Immersed en Take no Prisoners. Ook heb ik een paar avonden meegespeeld met all-round pop-coverband The Aces. Hiernaast speel ik ook af en toe live mee met Finse pop/rock zanger Ilmari Läntinen. Een pandemie en veel ups en downs verder zitten de drumlessen zodanig op de rit dat het mijn fulltime bezigheid is geworden, waar ik enorm van geniet. Ernaast heb ik mij sinds het voorjaar van 2023 aangesloten bij All Dogs Go To Heaven, het voormalige solo-project van Searching For Relief frontman Björn Broekert. Check de band hier!

Mark Falke, 2023
nl_NLDutch